Sinds de transformatie in 2006 is pakhuis de Zwijger in Amsterdam een belangrijk platform waar cultuur, innovatie en creativiteit samenkomen. Het gebouw is te lezen in drie lagen: onderin het café, middenin de zalen voor lezingen en films, en kantoorruimte bovenin. Het sheddak van de kantoren is aangewezen voor het plaatsen van zonnepanelen maar vanaf de straat en het voorplein nauwelijks te zien. Door juist het dak toegankelijk te maken en aangenaam in te richten ontstaat een unieke plek die te gebruiken is als publieke buitenruimte tijdens een conferentie en tegelijk energie opwekt. Een stadsbalkon met een spectaculair uitzicht over de stad en het IJ, die de dynamiek van de plek ademt.

in samenwerking met JansZon


“Een aanpak die bijdraagt aan de vrolijke stad.” aldus Wim Sinke, hoogleraar Photovoltaic energy conversion, UvA, jury lid Zon op de Zwijger


-Zon op de Zwijger najaar 2014-